17:08 / 13.03.2020.

Autor: S.M./Hina/HRT

Klaićeva: Ne ulaziti u bolnicu s djecom sumnjivom na koronavirus

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ako dijete nema respiratornih simptoma, već je akutno bolesno, s njim treba ići u hitnu službu, stoji u mjerama koje je objavila Dječja bolnica u Klaićevoj.
Klinika za dječje bolesti pozvala je u petak roditelje da ne ulaze u bolnicu s djecom s respiratornim simptomima i za koju sumnjanju da su bila u kontaktu s koronavirusom, već da pozvone na zapadnom ulazu, a po njih će doći djelatnik bolnice i odvesti ih u područje izolacije.

Koronavirus - posljednje informacije

Ako dijete nema respiratornih simptoma, već je akutno bolesno, s njim treba ići u hitnu službu, stoji u mjerama koje je objavila Dječja bolnica u Klaićevoj.

- Uđite isključivo na ulaz za hitni prijem (zapadni ulaz), nakon ulaska pratite oznake, jer je odvojen prijem za djecu s povišenom temperaturom. Ako ste putovali 14 dana prije planiranog dolaska u bolnicu kontaktirajte vašeg liječnika ili epidemiologa prije no što dijete dovedete u bolnicu, poručuju iz Klaićeve bolnice.

To su neke od mjera koje je bolnica donijela u skladu s naputkom Kriznog stožera Ministarstva zdravstva radi sprječavanja širenja koronavirusa, kako bi zaštitili male bolesnike i njihove roditelje. Roditelje se upućuje da prate oznake pri ulasku u bolnicu te da se u prostoru čekaonice zadržavaju u području u koje su ih uputili djelatnici hitne službe.

Klinika ističe da treba redovito prati i dezinficirati ruke sa dezinficijensom koji je u čekaonici, a ako od djelatnika dobiju zaštitne maske trebaju ih nositi cijelo vrijeme boravka u čekaonici.

- Prilikom dolaska u bolnicu preporučamo da uz dijete dođe samo jedna odrasla osoba. Ako dolazite na pregled ili dijagnostički postupak dođite u vrijeme u koje ste naručeni kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi u čekaonici, a pri ulasku ne koristite zapadni ulaz (hitni prijem).

Tijekom hospitalizacije posjete djetetu strogo su ograničene, a ako uz dijete tijekom cijelog dana boravi roditelj nisu dopuštene posjete drugih članova obitelji. Ako je dijete u bolnici posjetiti ga može samo jedna odrasla osoba u točno određeno vrijeme. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!