19:07 / 01.10.2019.

Autor: HRT

Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb donirana vrijedna oprema

-

-

Foto: - / -

Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb doniran je endoskopski stup sa sondama za bronhoskopiju, gastroskopiju, kolonoskopiju i cistoskopiju. Najviše će poslužiti u liječenju najmlađih pacijenata.
Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb doniran je endoskopski stup sa sondama za bronhoskopiju, gastroskopiju, kolonoskopiju i cistoskopiju. Najviše će poslužiti u liječenju najmlađih pacijenata. Uređaj je vrijedan milijun i 200 tisuća kuna, a donirao ga je Rotary klub Zagreb Maksimir.

- Odlučili smo se za ovaj projekat zato što se on odnosi i potreban je najvažnijim članovima društva, a to su najmlađi. Pogotovo kada smo čuli da takva oprema za sada još ne postoji u Hrvatskoj, to nam je bila dodatna motivacija, kaže Zoran Šimunić, predsjednik Rotary cluba Zagreb Maksimir.

- Radi se o zaista vrhunskoj opremi. Pluripotentnoj endoskopskoj opremi kojom se mogu napraviti gastroskopija, kolonoskopija i bronhoskopija, ali kod izuzetno mladih pacijenata, čak i kod djece niske porođajne težine, što do sada nismo imali, istaknuo je Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!