11:56 / 22.03.2020.

Autor: P.F.HRT

Klinika Fran Mihaljević neko vrijeme nije testirala uzorke na koronavirus

-

-

Foto: - / -

Ministar zdravstva Vili Beroš. Izvijestio je da je bilo određenih problema u funkcioniranju laboratorija u kojima se vrši testiranje na koronavirus, ali nema informacija o značajnijim poteškoćama.
Zbog situacije u Zagrebu koji je pogođen serijom potresa, od kojih su dva bila jaka, jedno vrijeme se u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" nisu obavljala testiranja uzoraka na koronavirus jer su djelatnici bili izvan zgrade zbog potresa, koji i dalje tresu Zagreb manjim intenzitetom. 

To je potvrdio i ministar zdravstva Vili Beroš. Izvijestio je da je bilo određenih problema u funkcioniranju laboratorija u kojima se vrši testiranje na koronavirus, ali nema informacija o značajnijim poteškoćama.

UŽIVO: Potresi u Zagrebu - najnovije informacije

Vojska izašla na ulice Zagreba, radi na raščišćavanju ruševina

Vezano za epidemiju koronavirusa, istaknuo je da nema značajnijeg pogoršanja, ali s obzirom na to da se nalazimo u uzlaznom kraku epidemijske krivulje, potrebno je naglašavati da je čuvanje distance od osnovne važnosti.

- Epidemija je daleko značajniji protivnik i ugroza od samog potresa. Iako naravno, ne može se sa sigurnošću reći da se neki veći neće ponoviti, ali epidemija koronavirusa je značajnija ugroza u ovom trenutku, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!