Klisović: SDP će podržati proračun uz sitne izmjene

16.11.2021.

17:24

Autor: HRT/Hina

Joško Klisović

Joško Klisović

Foto: Marko Lukunic/Bruno Fantulin / PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović (SDP) ocijenio je kako je prijedlog gradskog proračuna za 2022. godinu dobar te najavio da će klub zastupnika SDP-a predložiti "sitne izmjene" uz koje će podržati prijedlog proračuna.

- Proračun jest veći, ali u njemu su i svi oni dugovi koji se moraju platiti, dobar dio novca će otići upravo na njih, rekao je Klisović u izjavi nakon dodjele nagrada Luka Ritz komentirajući činjenicu da je prijedlog proračuna za 2022. za 1,1 milijardu kuna veći nego za 2021. Ocijenio je da je proračunski prijedlog dobar, ali najavio je da će klub zastupnika SDP-a kao koalicijski partner platformi Možemo! u Gradskoj skupštini uložiti amandmane na proračun.

Uz određene sitne modifikacije koje ćemo sami predložiti, podržat ćemo proračun, najavio je Klisović dodavši da kao koalicijski partner, žele razvojni proračun unatoč dugovima koji se moraju pokriti. Klisović je najavio kako će prijedlog proračuna za 2022. godinu uskoro ući u proceduru unutar Skupštine.

Prema najavi iz Grada Zagreba, detaljan prijedlog proračuna trebao bi biti dostupan u srijedu, kada će se objaviti u sklopu dnevnog reda sjednice Gradske skupštine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!