13:18 / 18.04.2021.

Autor: HRT/I.B.

Klisović uputio kritike zbog predizbornog zapošljavanja

Joško Klisović

Joško Klisović

Foto: HTV / HRT

Rok za predaju potpisa je 1. svibnja do ponoći. Predizborni i izborni proces prate posebna epidemiološka pravila, pa se potpisi prikupljaju na štandovima na otvorenom, naravno, uz maske i razmak. Odluka o izbornim skupovima donijet će se potkraj mjeseca, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Državno izborno povjerenstvo prijave će umjesto u Saboru primati na čak 576 mjesta, a izbori će biti poprilično skupi.


Ispred gradskog poglavarstva konferenciju za novinare održao je kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović. Odabir lokacije nije slučajan, jer su iz Klisovićeva tima uputili kritike Jeleni Pavičić Vukičević zbog predizbornog zapošljavanja.

- U zagrebačkoj Čistoći i ZET-u dijele se ugovori o zapošljavanju bez kriterija, odnosno prema kriterijima Stranke rada i solidarnosti, rekao je Klisović.

- Ja i kolege ovdje govorimo o nezakonitom zapošljavanju zamjenice gradonačelnika, suprotno odluci Gradske skupštine donesenoj na zadnjoj sjednici. Dakle, kompletno oglušavanje od toga. Mislim da je potpuno jasno da je to nezakonito, nekorektno i nemoralno, poručio je Klisović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!