Klub Zeleno-lijevog bloka mijenja naziv u Klub zastupnika Možemo!

17.04.2023.

18:07

Autor: M.M./Hina/HRT

Klub Zeleno-lijevog bloka mijenja naziv u Klub zastupnika Možemo!

Klub Zeleno-lijevog bloka mijenja naziv u Klub zastupnika Možemo!

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Iz dosadašnjeg Kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka izvijestili su u ponedjeljak da jednoglasnom odlukom članova mijenjaju naziv u Klub zastupnika Možemo!, što je, kažu, još jedan korak u sklopu jačanja i povezivanja zeleno-lijeve političke opcije uoči superizborne 2024.

Saborski Klub zastupnika Zeleno-lijevog bloka (Možemo!, Nova ljevica, nezavisni zastupnik Bojan Glavašević) jednoglasnom odlukom članova mijenja naziv u Klub zastupnika Možemo!, izvijestili su iz tog Kluba.

Nakon odluke o ulasku u proces spajanju stranaka Možemo!, Zagreb je naš i Nova ljevica, pojašnjavaju, promjena naziva Kluba još je jedan korak u sklopu strateškog jačanja stranke te jačanja i povezivanja zeleno-lijeve političke opcije, u pripremi za superizbornu 2024. godinu. Proces spajanja te tri stranke u stranku Možemo! počeo je sredinom prosinca prošle godine.

Inače, na inicijativu tog Kluba i Kluba SDP-a najavili su da će se u utorak održati sastanak svih zastupničkih klubova u Saboru na temu postupka donošenja izmjena Zakona o izborima zastupnika i Zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.

Na sastanak su pozvani svi klubovi zastupnika, i iz vladajućih i iz oporbenih redova. Pozvan je i HDZ, no, svoj dolazak nisu potvrdili do roka u 16 sati. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, izjavio je, pak, popodne nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a da ne zna za tu inicijativu, ali da se neće odazvati, jer se HDZ nema što odazivati oporbi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!