13:29 / 13.04.2021.

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Knin: 14. obljetnica ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade

Obilježavanje Gardijske mehanizirane brigade

Obilježavanje Gardijske mehanizirane brigade

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

U Kninu je svečano obilježena 14. obljetnica ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade. Vijenac i svijeće kod spomenika "Oluja 95" položili su ministar obrane Mario Banožić i admiral Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga. Riječ je o najvećoj taktičkoj postrojbi kopnene vojske, osnovanoj 2007., u čiji su sastav ušli dijelovi slavnih brigada iz Domovinskog rata: Tigrova, Gromova, Pauka i Vukova. Gardijska mehanizirana brigada redovito sudjeluje u međunarodnim vojnim misijama.  

- Mi imamo ustavnu zadaću čuvati cjelovitost države i isto tako sudjelovati u mirovnim misijama i operacijama, ali isto tako pomagati civilnim institucijama rekao je ministar obrane Mario Banožić.

- Ovo je najveća snaga hrvatske pobjedničke vojske i biti zapovjednik takve postrojbe koje baštini tradiciju Tigrova, Gromova, Paukova i Vukova je izuzetna čast, naglasio je admiral Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!