Knin: Obilježavanje 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja

30.07.2021.

18:07

Autor: Hrvoje Gunjača/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Obljetnica Oluje

Obljetnica Oluje

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Predstavnici gradskih vlasti i resornih ministarstava u Kninu su predstavili program obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja. 


Hrvoje Gunjača izvijestio je u Regionalnom dnevniku kako su epidemiolozi u velikoj mjeri odlučivali kako će se obilježiti obljetnica.

- Dio svečanosti odvijat će se na stadionu NK Dinara uz najviše 1000 uzvanika te građana koji ministarstvu branitelja ili ministarstvu obrane iskažu interes za sudjelovanjem na središnjoj proslavi, rekao je.

Večer uoči 5. kolovoza, na kninskoj tvrđavi, načelnik oružanih snaga RH, uručit će odlikovanja zaslužnima, a 5. kolovoza u 8.45, položit će se vijenci na središnjem Kninskom trgu kod spomenika „Oluja 95.”

- Točno u 9.43 u vrijeme ulaska osloboditelja u Knin, podignut će se zastava na kninskoj tvrđavi. Taj će se dio svečanosti promatrati na video zidu na stadionu. Središnja svečanost završava u 11.10, a u 11.45 počinje sveta misa u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Program završava koncertom oružanih snaga na kninskoj tvrđavi uz izravni prijenos na HRT-u.


- Za one koji misle doći apeliram da se pridržavaju epidemioloških mjera, a to su održavanje fizičke distance, dezinfekcija ruku, te nošenje maske u zatvorenom prostoru ili na otvorenom ako nije moguće poštivati zadanu distancu, rekao je dr. Pavle Jeličić, epidemiolog HZJZ. 

- Što se tiče čestitanja , ljubljenja, grljenja, apeliramo da se to i ove godine izostavi s ciljem da se ovogodišnja obljetnica obilježi dostojanstveno i na siguran način, naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!