13:12 / 29.01.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Kninjani šokirani istupom teologa Miloša Stojkovića

default error photo

Skandalozan ispad teologa Miloša Stojkovića u Kninu izazvao je osude i oštre reakcije. Stojković je, podsjetimo, prigodom posjeta kao povjerenik pravoslavnog manastira emitirao video u kojem se na Kninskoj tvrđavi čuje da je Knin okupirani srpski teritorij, najavljuje se povratak Republike Srpske Krajine, uklanjanje hrvatske zastave i slične besmislice. 

HTV-ova reporterka Borka Juras Slamić kazala je za podnevni Dnevnik kako su Kninjani šokirani objavama i ovakvim istupima. Za njih su oni neprihvatljivi i sramotni. Reagiralo je i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske osuđujući ovakav čin.

- Smatraju odnosno izražavaju žaljenje što je riječ o istupu jednog od članova službenog izaslanstva koje je boravilo u Kninu. Očekuju ispriku, ali će uputiti i prosvjednu notu, rekla je HTV-ova reporterka.

Naglasila je da je Marko Jelić, kninski gradonačelnik koji je bio domaćin srpskom izaslanstvu u Kninu poručio Milošu Stojkoviću da se srami. 

Svaki ovakav čin moramo osuditi i vjerovati da se ovo neće događati i nastaviti živjeti jednim ljepšim i boljim životom, istaknula je saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!