18:14 / 01.08.2020.

Autor: Anamarija Škorić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Kninjani ponosno, ali s oprezom očekuju proslavu "Oluje"

-

-

Foto: - / -

Nasljednici pobjedničke vojske koja je državu izborila - slijede njihov put. Pod zastavom, simbolom pobjede, pokazuju - spremni su za veliki dan!
Zbog pandemije, obilježavanje 25-te obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja bit će skromnije nego inače. Organizatori pozivaju da se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja proslavi u domovima. Unatoč posebnim okolonostima, u Kninu s nestrpljenjem čekaju veliku obljetnicu.

Hrvatska trobojnica na svakom koraku - za četvrt stoljeća slobode! 
Kninjani ponosno, ali s oprezom očekuju proslavu.

- Malo se ljudi pribojavaju, malo ljudi, svi malo - boje se znate, rekao je Marko Samardžija iz Knina.

- Jednom pravom građaninu što znači Oluja? Da smo dobili svoju državu, kad bi je, nikad dobili bili, kazao je Ivan Stojak iz Knina.

Nasljednici pobjedničke vojske koja je državu izborila - slijede njihov put. Pod zastavom, simbolom pobjede, pokazuju - spremni su za veliki dan!

- 43 polaznika će u sklopu završne hodnje - završnog obučnog događaja hodom od Udbine do Knina sudjelovati u obilježavanju 25te obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, naglasio je zapovjednik Središta za razvoj vođa "Marko Babić" brigadir Tomislav Kasumović.

Obljetnice koja će proteći posve drugačije nego što su Kninjani priželjkivali.

- Ovaj popodnevni program, na žalost neće biti, ali da je i to bilo, bilo bi sve spremno i jedva smo čekali, ali evo tako je kako jest, istaknuo je gradonačelnik Knina Marko Jelić.

I uz ograničen broj gostiju iznajmljivači ipak neće ostati bez prihoda.

- Mi ugošćujemo branitelje tradicionalno već dugi niz godina - oni će nam popuniti naše kapacitete, rekao je iznajmljivač iz Knina Slavko Živković.

No skladišta kafića i restorana vjerojatno će ostati puna. A terase prazne, jer planirane događaje morali su otkazati!

- Bolje da se ta epidemiološka situacija proba anulirati ako je to moguće, nego da feštamo pa da bude problema na ciloj strani države, naglasio je ugostitelj iz Knina Antonio Šostar.

- Dana je preporuka da ugostiteljski objekti rade do 12 sati, odnosno do ponoći, ali to je preporuka, znači mi apeliramo da se oni toga pridržavaju, dodao je načelnik Stožera civilne zaštite grada Knina Mario Ćaćić.

Apel je shvaćen ozbiljno jer svi žele spriječiti da mjesto proslave obljetnice veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu postane novo žarište širenja virusa. Uz nadu da će se dogodine Oluja slaviti dvostruko! 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!