Knjigovotkinja u Rovinju pronevjerila 1,9 milijuna kuna

21.02.2022.

14:50

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dubravka Petric / Pixsell

Zbog počinjenja više kaznenih djela pronevjere od ukupno 1,9 milijuna kuna, krivotvorenja isprave i neovlaštene transakcije, policija je prijavila 40-godišnju knjigovotkinju iz Rovinja, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava istarska. 

Istarska policija sumnjiči 40-godišnjakinju da je od 1. siječnja 2018. do 15. listopada 2021., kao osoba ovlaštena za obavljanje računovodstvenih poslova i vođenja poslovnih knjiga, zlouporabila povjerenje klijenata i obavljala neovlaštene transakcije.

Naime, s računa klijenata na svoje je privatne račune, na račune pravnih osoba u kojima je ona odgovorna osoba te drugih pravnih osoba s kojima klijenti nemaju nikakav poslovni odnos, obavljala isplate, a katkad i uplate.

Također je utvrđeno da osumnjičena knjigovotkinja nije uredno vodila poslovne knjige i da je krivotvorila pojedine poslovne isprave, ne bi li prikrila neovlaštene transakcije. Tako je oštetila deset pravnih osoba za ukupno oko 1,9 milijuna kuna. 

- Kriminalističko istraživanje se nastavlja jer se policiji i dalje javljaju oštećene pravne osobe, izjavila je glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač.

- Policija je protiv osumnjičene 40-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog više kaznenih djela pronevjere, zlouporabe povjerenja, krivotvorenja isprave te krivotvorenja službene ili poslovne isprave, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!