14:08 / 17.06.2020.

Autor: T.V./HRT

Koalicija "Dosta pljačke" upozorila na nepravilnosti Porezne uprave

-

-

Foto: - / -

Ističu da je kadroviranje po stranačkom ključu i pogodovanje poduzetnicima bliskima političkim elitama njihov način rada, a svojim dužnicima Porezna uprava nije naplatila 28 milijardi kuna duga.
Koalicija "Dosta pljačke" predvođena Živim zidom prosvjedom je upozorila na nepravilnosti u poslovanju Porezne uprave. Ističu da je kadroviranje po stranačkom ključu i pogodovanje poduzetnicima bliskima političkim elitama njihov način rada, a svojim dužnicima Porezna uprava nije naplatila 28 milijardi kuna duga.

Podatke o poslovanju Porezne uprave saborski zastupnik Ivan Lovrinović čekao je 250 dana, iako je zakonski rok za odgovor bio 30 dana.

- Između milijardu i pol i dvije milijarde kuna svake godine se otpiše zbog zastare. Pitao sam po kojim kriterijima otpisujete ovih 1,5-2 milijarde. Oni su rekli - e, to je porezna tajna, rekao je Lovrinović, predsjednik Promijenimo Hrvatsku.

- Da je barem pola od tih 28 milijardi kuna naplaćeno, s tim novcem možemo obnovit Zagreb, možemo preobraziti hrvatsku poljoprivredu, s tim novcem možemo što god hoćemo, međutim - ne, to se ne smije napraviti jer onda podobni poduzetnici bliski politici ne bi mogli raditi što žele, poručio je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!