Koalicija predvođena HNS-om predala listu za izbore za varaždinsko Gradsko vijeće

30.03.2023.

15:37

Autor: V.K./HRT/Hina

Izvanredni izbori u Varaždinu

Izvanredni izbori u Varaždinu

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Koalicija HNS - HSLS HSS Braće Radić i Laburisti predala je u četvrtak kandidacijsku listu za izvanredne izbore za varaždinsko Gradsko vijeće, koji će se održati 16. travnja, simbolično pet minuta do 12 uz poruku "vrijeme je za pozitivne promjene i drugačije i odgovorne ljude".

Čelnik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan izjavio je pritom da će građani Radimira Čačića, koji je iskazao interes za poziciju predsjednika Vijeća, poslati u "političku mirovinu" jer njegovi Reformisti neće proći ni izborni prag.

Njihovu listu čine mladi i obrazovani ljudi, kaže Klopotan, ljudi s iskustvom te umirovljenici koji su otvorili sve teme bitne za daljnji razvoj Grada i koji će se u svom radu u Gradskom vijeću zalagati za svakog građanina Varaždina.

U Varaždinu je 'pet do 12'. Vrijeme je da se Gradska uprava konačno pokrene, jer u dvije godine na vlasti aktualno vodstvo nije pokazalo apsolutno ništa, a dosadašnji saziv Gradskog vijeća bio je najgori u povijesti, rekao je Klopotan.

Čelnik Gradske organizacije HSLS-a Zoran Vidović očekuje da će građani na izvanrednim izborima ponovno dati svoje povjerenje političkom centru.

- Vjerujemo da možemo još puno toga napraviti za boljitak Grada i riješiti probleme koji se desetljećima nisu riješili. Tu prije svega mislimo na bale, ali i na daljnji razvoj koji je, nažalost, zastao, kaže Vidović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!