Koalicija Umirovljenici zajedno potpisala sporazum o suradnji sa Savezom umirovljeničkih zajednica

30.09.2022.

13:51

Autor: Vijesti/HRT/IMS

Umirovljeničke udruge potpisale sporazum

Umirovljeničke udruge potpisale sporazum

Foto: HTV / HRT

Političke stranke okupljene u koaliciju Umirovljenici zajedno potpisale su sporazum o suradnji sa Savezom umirovljeničkih zajednica. Tako dobile su podršku 80-ak umirovljeničkih udruga iz cijele zemlje, a već su ih podržali Matica i Sindikat umirovljenika Hrvatske. Umirovljenici zajedno zauzimaju se, među ostalim, za ukidanje ili reformu drugog mirovinskog stupa, ukidanje dosmrtnog uzdržavanja i pravedniji izračun mirovine koji bi, poručuju, državu stajao znatno manje od aktualnih mjera pomoći građanima.

- Ovo što mi predlažemo glede korigiranja mirovina uz aktualnu vrijednost mirovine da se poveća na 100 kuna, to stoji puno manje od onoga što država daje. Od ovih 700 tisuća umirovljenika koji imaju mirovinu ispod linije siromaštva, njih dvije trećine ne bi trebalo pomoć ni za energetsko siromaštvo, rekao je Milivoj Šipka, Blok umirovljenici zajedno.

- I u kriznoj situaciji, postoje ljudi koji su spremni prebroditi određene nesporazume, jer kriza je jača od bilo kakvih osobnih prepucavanja i nesporazuma, naglasio je Lazar Grujić, Stranka umirovljenika.

- Nama politika treba, a mi nismo politika, već udruga. Udruge prepoznaju svoj put i način djelovanja isključivo preko političkih stranaka. Na žalost, političke su stranke često gluhe na naše zahtjeve i potrebe,prevazići rekao je Duško Vuković, Savez umirovljeničkih zajednica SUZA, te dodao kako se oni okreću umirovljeničkim strankama koje su konačno došle do spoznaje da jedino zajednički možemo nešto napraviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!