11:58 / 11.05.2018.

Autor: I.M./Hina

Koalicijski partneri ostaju uz Vladu, novi sastanak idući tjedan

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Banskim dvorima završio je sastanak koalicijskih partnera u vezi afere koja je izbila nakon objave mailova potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.
U Banskim dvorima završen je sastanak premijera Plenkovića s koalicijskim partnerima HDZ-a. Glavna tema bila je korespondencija potpredsjednice Vlade Martine Dalić i konzultanata u procesu izrade lex Agrokor. Zaključeno je da partneri ostaju uz Vladu, a novi sastanak održat će se u utorak.  

Nakon sastanka partnera u vladajućoj koaliciji izavu je dao predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. "Vladajuća koalicija podržava funkcioniranje Vlade", rekao je.

Što se tiče eventualne kontaminacije (procesa u Agrokoru) nastavljaju razgovore, dodao je. "Pokaže li se potrebnim, poduzet će se mjere u skladu s političkim osjećajem i u skladu s drugim osjećajem odgovornosti. Ne smije se ugroziti postizanje nagodbe i pozitivnih politika Vlade", kazao je Pupovac.  Dodao je da će se sljedeći tjedan partneri u vladajućoj koaliciji ponovno sastati.Na sastanku smo čuli kako je izgledao početak izrade zakona. Te su mi informacije važne jer ih prije nisam imao. Sljedeći tjedan imat  ćemo prezentaciju procesa postizanja nagodbe, rekao je Vrdoljak pred Vladom. Istaknuo je kako je u ovom trenutku najvažnije sačuvati radna mjesta, a to se može samo ako dođe do nagodbe. Želimo biti odgovorni prema cijelom tom procesu, istaknuo je. Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a izjavio je nakon sastanka u Banskim dvorima da premijer Plenković ima potporu koalicijskih partnera. Dodao je da će se sastanak vezan uz događaje s Agrokorom nastaviti u utorak i da će biti pozvani izvanredni upravitelj Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber.

"Svi očekujemo da se do 10. srpnja postigne nagodba. Ukoliko postoje pojedinci koji su ovu tešku situaciju iskoristili za svoju korist, to trebaju istražiti nadležne institucije", rekao je.Radimir Čačić  (stranka Reformista), koji je je zbog drugih obveza napustio sastanak vladajuće koalicije prije njegova završetka, izjavio je novinarima da u aferi s prepiskom ministrice Martine Dalić on ne vidi  elemente kaznenog djela. Smatra normalnim da na tekstu koji treba biti pripremljen u najkraćem mogućem roku, rade stručnjaci. "Eksperata na tu temu u ovoj zemlji ima desetak. Oni se moraju pozvati. Ako je Dalić kriva, smijenimo je. Ako nije, prestanimo prodavati maglu", rekao je i poručio da se DORH mora uključiti na svaki znak kaznenog djela.HDZ-ovi partneri traže hitan sastanak vladajuće koalicije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!