16:06 / 16.08.2018.

Autor: HRT

Kobna vožnja pijane pročelnice

-

-

Foto: - / -

Vozila je dionicom autoceste Nova Vas - Višnjan u suprotnom smjeru i bila je pod utjecajem alkohola. U automobilu pulske oznake u koji je udarila - poginuo je vozač.
Prometnu nesreću na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginula jedna osoba, a tri su lakše ozlijeđene, skrivila je 36-godišnja SDP-ova pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke. Riječki gradončelnik Vojko Obersnel iskazao je sućut obitelji i prijateljima stradalog vozača i najavio da će pročelnica Vera Begić Blečić biti suspendirana do službenog završetka istrage.

"Prije svega želim izraziti sućut obitelji i prijateljima poginulog te zaželjeti brz i potpun oporavak ozlijeđenim osobama u stravičnoj nesreći koja se noćas dogodila u Istri. U nesreći je izgubljen život i nepovratno su promijenjeni životi osoba bliskih poginulom i strašno mi je žao zbog svega što se dogodilo. Dalje, sve što znam o nesreći doznao sam iz medija, dakle za sada nemam nikakvu službenu informaciju. No, po svemu sudeći, nesreću je pod utjecajem alkohola izazvala vozačica automobila riječkih registarskih oznaka odnosno pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić. Stoga će ona, do službenog okončanja istrage, biti suspendirana s mjesta pročelnice. Kada istraga i eventualni ostali službeni postupci budu okončani, ovisno o rezultatima istrage i spomenutih postupaka, poduzet ću daljnje korake", poručio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.U trenutku nesreće bila je pod utjecajem alkohola. Vozila je dionicom autoceste Nova Vas - Višnjan u suprotnom smjeru. U automobilu pulske oznake u koji je udarila poginuo je vozač. Dvoje njegovih suputnika te vozačica koja je skrivila nesreću lakše su ozlijeđeni. No Veri Begić Blečić ovo nije prva prometna nesreća koju je skrivila. Prošle godine službenim je automobilom u Rijeci udarila u vozilo u kojem su bile majka i dijete te pobjegla s mjesta događaja. Pet sati poslije imala je 0,43 promila alkohola u krvi.

Prometni stručnjak Željko Marušić smatra da bi se za ovako brutalne prometne prekršaje s kobnim posljedicama trebalo trenutačno i trajno oduzimati vozačku dozvolu te odrediti zatvorsku kaznu. Još je nevjerojatnije da je riječ o javnoj osobi, koja nakon prve nesreće nije smijenjena s dužnosti, nego riječki gradonačelnik reagira dopisom tek na ponovljeni događaj, ovaj put sa smrtnim ishodom.

Devetogodišnji sin vozača poginulog na Ipsilonu u riječkoj je dječjoj bolnici Kantrida. Nakon saniranja teških ozljeda bit će zadržan kako bi primio psihološku i psihijatrijsku pomoć. Vozačica je pritvorena.
 


-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!