Kod 33-godišnjaka u Puli pronađeno više od šest kilograma različite droge

12.01.2023.

10:55

Autor: Hina/HRT/R.S.

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Više od šest kilograma različitih vrsta droge te veću količinu novca, za koji se pretpostavlja da potječe od preprodaje narkotika, pronašla je policija u Puli u domu 33-godišnjaka, kojega je uhitila i kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Iz istarske policije objavili su kako su nakon višemjesečnog operativnog rada došli do informacije da 33-godišnjak 'dila' drogu te su započeli s izvidima kako bi potvrdili tu informaciju.


Nakon što su mjesecima radili na predmetu i utvrdili sumnju da posjeduje i preprodaje drogu, u srijedu je uhićen na području Pule.


Temeljem sudskog naloga pretražen je dom kojeg koristi, gdje je pronađeno više paketića i kutija s preko 5,5 kilograma marihuane, gotovo dva kilograma amfetamina, tzv. speeda, 28 komada ecstasyja, više od 10 grama kokaina te 31 gram mješavine duhana i marihuane.


Uz drogu, policija je pronašla i digitalnu vagu za precizno mjerenje težine te veću količinu novca u kunama i eurima, za koju se pretpostavlja da potječe od preprodaje droge.


U istarskoj policiji ističu kako su pronalaskom droge i drugih predmeta namijenjenih preprodaju narkotika spriječili da droga dođe na ilegalno tržište, odnosno do krajnjih konzumenata.


Osumnjičeni 33-godišnjak jutros je, po dovršetku kriminalističke istrage, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!