10:14 / 14.08.2019.

Autor: T.V./HRT

Kod Ista izgorila brodica, obitelj spašena

FOTO: Ministarstvo mora, prometa i infrastruktureFOTO: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

FOTO: Ministarstvo mora, prometa i infrastruktureFOTO: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Foto: - / -

Četveročlana obitelj pravovremeno je evakuirana sa brodice, koja je jučer gotovo u potpunosti izgorjela i potonula kod otoka Ista.
Brodica koja se jučer oko 19 sati zapalila ispred otoka Ista u uvali Široka u potpunosti je izgorila i potonula. Četveročlana obitelj pravovremeno je evakuirana sa brodice. Nije bilo ozlijeđenih niti onečišćenja mora.


Prema dostupnim podatcima u okviru očevida koji provodi LK Zadar, u požaru na brodici nitko od četveročlane obitelji,  državljana Republike Slovenije, srećom nije ozlijeđen, zahvaljujući brzoj reakciji očevidaca, koji su brodolomce evakuirali privatnom brodicom na obalu otoka Ista.

Neslužbene informacije kazuju da je najvjerojatniji uzrok nesreće zapaljenje benzinskih para.

- Nakon dojave, prema zapaljenom gliseru krenuo je brod Vatrogasne zajednice grada Zadra s četiri vatrogasca, kaže zapovjednik Željko Šoša.

- Na brodu je bilo 400 litara benzina, taman je rezervoar napunjen. Nažalost, brod je praktički potpuno izgorio. Došli su vatrogasci iz Zadra s topom i ugasili su ga u roku od minutu-dvije ugasili, ali šteta je napravljena - tu nema pomoći. On se sada nalazi u samom plićaku, praktički se tu nasukao. DVD Ist nema ni tehniku ni opremu kojom mogu nešto tako ugasiti, pokušali su i spašavali su da taj brod ne napravi veću štetu, da ga se odvoji od drugih brodova i od kopna, da ne izazove požar otvorenog prostora, rekao je Šoša.

Do njihova dolaska, članovi DVD-a Ist osiguravali su da vatra ne zahvati susjedna plovila na vezu.
 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!