20:43 / 24.03.2019.

Autor: D.M./Hina

Kod Muća izgorjelo 50 hektara šume

-

-

Foto: - / -

Još uvijek nije ugašen veliki šumski požar koji je u nedjelju oko 13 sati buknuo u Sutini kod Muća i u kojem je do sada izgorjelo 50 hektara guste borove šume i makije.
Još uvijek nije ugašen veliki šumski požar koji je u nedjelju oko 13 sati buknuo u Sutini kod Muća i u kojem je do sada izgorjelo 50 hektara guste borove šume i makije, doznaje se u Vatrogasno-operativnom centru Split. Kuće su obranjene.

U gašenju u Sutini su se, uz zemaljske vatrogasne snage, tijekom dana uključili  i kanader i air tractor. Na terenu je više od 40 vatrogasaca sa 12 vozila iz DVD-a Muć, Zagora, Vranjic, Solin, sva tri DVD- a iz Kaštela, te DVD Split.

- Vatrogasci će cijelu noć braniti kuće i objekte. Zračne snage se očekuju ujutro, a vatrogasci su nemoćni jer vatra gori i na nepristupačnom terenu. Razdoblje je sušno, a na ovoj se lokaciji već godinama događaju požari zbog neopreznog spaljivanja biljnog otpada, bez ikakvog odobrenja. Ljudi se ne kažnjavaju i to se ponavlja, izjavio je za HRT Bože Delić, zapovjednik operativnog područja DVD-a Solin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!