Deset tona kamenja palo na cestu kod Omiša

15.03.2023.

11:59

Autor: Hina/E.P.C.

Odron na cesti Omiš-Radmanove mlinice

Odron na cesti Omiš-Radmanove mlinice

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL / Ivo Cagalj/PIXSELL

Na cesti Omiš-Radmanove mlinice odronilo se kamenje. Dio je pao na vozilo i ozlijedio vozača, a cesta je zatvorena za promet. Riječ je o prometnici na kojoj su odroni kamenja česti.

Posljednji takav bio je krajem siječnja kada su se nekoliko tona teške kamene gromade odronile s visine od oko 70 metra na cestu na kojoj u tom trenutku, srećom, nije bilo vozila.


Oko 10 sati na dio županijske ceste Omiš-Radmanove mlinice odronila se zemlja i kamenje koje je udarilo i u jedno vozilo u pokretu. Ozlijeđeni vozač pri svijesti je i tim Hitne medicinske pomoći prevezao ga je na pružanje liječničke pomoći, priopćila je policija uz koju su na terenu i vatrogasci.

- Ovo je kanjon s kojeg stalno pada. To je od pamtivijeka tako, padat će i dalje. Stvar se intezivirala nakon ovih radova, a nije pomoglo ni bušenje tunela. Pao je jedan splet kamenja težak desetak tona. Znat ćemo nakon što se popnemo gore, kaže alpinist Srđan Vrsalović.

Ovo nisu prvi odroni na ovoj dionici


- Teren gdje se odron dogodio nije u nadležnosti Županijskih cesta Split već u nadležnosti Hrvatskih šuma. Mi smo im već u siječnju kada se odron dogodio poslali dopis. Međutim još se ništa nije dogodilo, sad ćemo opet raditi zajedno, tvrdi voditelj Nadcestarije Omiš Vicko Božić.

Sutra ,kada se vrijeme smiri alpinisti će provjeriti stabilitet preostalih opasnih stijena. Jedno od rješenja je ,poručje struka , postavlajnje zaštitnih mreža.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!