Kod Omišlja spašeni maloljetnici u gumenom čamcu

14:18 / 18.06.2022.

Autor: HRT/IMS

Brod Lučke kapetanije Rijeka

Brod Lučke kapetanije Rijeka

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

U krčkom arhipelagu kod Omišlja sinoć su spašene tri maloljetne osobe u gumenom čamcu. 

Službenici Lučke kapetanije Rijeka kasno sinoć na moru kod Omišlja brzim su djelovanjem pronašli i spasili tri maloljetne osobe iz gumenog čamca koji je plutao.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetoj potražno–spasilačkoj akciji, koja je kasno sinoć, 17. lipnja koordinirana s Lučkom kapetanijom Rijeka.

MRCC Rijeka za akciju traganja i spašavanja angažirao je službenike Lučke kapetanije Rijeka nakon poziva s mobilnog uređaja jedne od tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile na gumenom čamcu, bez pogonskog stroja i svjetlosne signalizacije, dok su nošeni vjetrom i morskom strujom plutali morem uz sjeverozapadnu stranu otoka Krka.

Službenici LK Rijeka pronašli su gumenjak s tri maloljetne osobe sinoć u 23.45, nedaleko od otočića Sv. Marko.

Svi spašeni državljani su Republike Hrvatske i pronađeni su u dobrom tjelesnom stanju te su prekrcani na spasilački brod “Vid”, LK Rijeka, kojim su prevezeni u Kraljevicu, gdje su ih dočekali njihovi roditelji, čime je spasilačka akcija uspješno završena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!