16:10 / 13.06.2019.

Autor: P.F./HRT

Kod Rijeke izgorio autobus, djeca neozlijeđena, gorjela i šuma

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nema ozlijeđenih. U autobusu je bilo 39-ero djece i četiri trenera iz Škole nogometa Hrvatskog nogometnog kluba Zmaj iz Makarske koji su putovali na turnir u Labin.
Na autocesti Zagreb-Rijeka na dionici Kikovica ispred naplatnih kućica Grobnik zapalio se autobus koji je u smjeru Rijeke prevozio školsku djecu i u potpunosti izgorio. Nema ozlijeđenih.

Samo nekoliko minuta nakon što su mladi nogometaši Zmaja iz Makarske izašli - autobus se pretvorio u buktinju. Vozač je pokušao ugasiti požar do dolaska vatrogasaca, ali vatra se previše rasplamsala.

- Osjetili smo dim u autobusu, djeca su sa stražnjeg sjedala reagirala, vozač je vrlo pribrano reagirao. Uspio je na vrijeme zaustaviti autobus, otvoriti vrata. Treneri su isto tako vrhunski reagirali, djecu su izveli mirno, nije bilo nikakve panike - ispričao je Darko Vlatković, voditelj nogometne škole HRNK Zmaj.U autobusu je bilo 39-ero djece u dobi od 8 do 13 godina, četiri trenera iz škole nogometa Hrvatskog nogometnog kluba Zmaj iz Makarske koji su putovali na turnir u Labin.

Sigurnosti radi djeca su odvedena dvjestotinjak metara dalje. Vatrogascima Hrvatskih cesta pridružili su se i kolege iz riječke javne vatrogasne postaje Vežica, ali autobusu - nije bilo spasa.

Djeca su dobro i na sigurnom su. Iz škole nogometa putem Facebooka roditeljima su javili kako su djeca dobro.U Rijeci više neće gorjeti autobusi

Policija je dojavu o zapaljenju autobusa na Grobniku zaprimila u 13:28. Tijekom gašenja požara, koji su ugasili pripadnici riječke Javne vatrogasne postrojbe, promet je bio u prekidu do 14:30, a potom je nastavljen jednim voznim trakom u smjeru Rijeke.

- Zatekli smo jednu razbuktalu fazu autobusa koji su već gasili djelatnici HC-a oni su nas zvali u pomoć. Međutim morali smo napraviti cijeli krug jer je kontra smjer a izgubili smo dosta vremena jedan veliki krkljanac i blokada prometa tako ljudi su već bili vani, tako da djeca koju smo sreli išla su dolje - izjavio je Željko Ornik, zapovjednik smjene, JVP Vežica - Rijeka.

Požar se proširio i na makiju uz autocestu, srećom - brzo je lokaliziran. Kadetima Zmaja propao je tako nastup na turniru u Labinu, ali i sva oprema koju su ponijeli. Po njih je brzo došao drugi autobus i sad su na putu prema Makarskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!