12:00 / 01.02.2019.

Autor: HRT

Kod Šestanovca 'pao' dilerski par s više od 1,5 kilograma heroina

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Nakon kontrole granične policije Imotski, kriminalisti su na ulazu u Hrvatsku pregledali Škodu bosanskohercegovačke registracije koju je vozio 43-godišnjak, a na suvozačkom sjedalu bila je 38-godišnjakinja.
Više od 1,5 kilograma heroina, čija se vrijednost procjenjuje na oko 600 tisuća kuna, otkrila je splitska policija u automobilu bosanskohercegovačke registracije kod Šestanovca.

Nakon kontrole granične policije Imotski kriminalisti su na ulazu u Hrvatsku pregledali Škodu bosanskohercegovačke registracije koju je vozio 43-godišnjak, a na suvozačkom sjedalu bila je 38-godišnjakinja, također državljanka BiH.

U automobilu su pronađena tri paketa s ukupno 1515 grama heroina, a vozač i suvozačica odmah su uhićeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama oboje su jutros odvedeni pritvorskom nadzorniku.

Vrijednost heroina koji se kupuje na veliko je 25.000 eura, koliko kod dilera stoji kilogram te droge, dok se na ulici gram heroina prodaje za oko 400 kuna.

I početkom ove godine Policijska uprava splitsko-dalmatinska uspješno rješava i zapljenjuje teške droge na području te županije, pa su tako u prvoj polovini siječnja kod 45-godišnjaka na širem splitskom području pronađena 262 grama heroina.

To je samo nastavak uspješnih policijskih akcija iz prošle godine na kraju koje su kod 36-godišnje dilerice u Splitu pronašli i oduzeli 44 grama heroina te tri digitalne vage za precizno mjerenje s vidljivim tragovima heroina.

Početkom studenoga kod 58-godišnjaka sa splitskog područja pronađeno je 110 grama heroina, a potkraj listopada "pao" je i 48-godišnjak s 20 grama te droge.

Tjedan dana prije, nakon što su mu u džepovima pronašli dva grama heroina, pretragom stana 39-godišnjaka na sinjskom području policija je pronašla 40 grama te droge i vagu kojom je prije preprodaje mjerio težinu droge kako bi je u manjim količinama prepakirao u PVC vrećice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!