Kod Topuskog uhićen krijumčar nezakonitih migranata

29.06.2023.

16:32

Autor: Hina/HRT/D.S.

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Kaznena prijava bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu protiv 38-godišnjaka, koji je u vozilu slatinske registracije prema Zagrebu prevozio tri nezakonita migranta, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.


Tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, policijski službenici zaustavili su vozilo kod Topuskog u utorak, 27. lipnja, oko 19 sati.


Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, vozač je uhićen, a strani su državljani dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni troje stranih državljana prevozio iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos. 


Tijekom postupanja policije strani su državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!