Obračun kod Valpova: Pucao na policajca u civilu pa pokušao pobjeći

03.03.2023.

Zadnja izmjena 19:15

Autor: V.K./HRT/Hina

Uhićen nakon ozljeđivanja policajca

Uhićen nakon ozljeđivanja policajca

Foto: Vlado Kos / CROPIX

U Šagu pokraj Valpova nastrijeljen je policajac policijske postaje Belišće koji je u tom trenutku bio izvan službe. Uhićen je 64-godišnji napadač, a ozlijeđeni policijski službenik prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek. 

Galerija
Uhićen nakon ozljeđivanja policajca, Foto: Vlado Kos/CROPIX
Uhićen nakon ozljeđivanja policajca, Foto: Vlado Kos/CROPIX

Policijski operativno-komunikacijski centar u petak, u 11sati i 25 minuta, zaprimio je dojavu da je muška osoba u Šagu pucala iz vatrenog oružja te da ima ozlijeđenih osoba.

Kod Vatrogasnog doma u Šagu ozlijeđen je policajac iz postaje u Belišću koji se u tom trenutku nalazio izvan službe, a policija je s tim događajem povezala 64-godišnjaka, koji je uhićen.

Ozlijeđeni policajac prevezen je osječki Klinički bolnički centar. Kako doznajemo, upucan je u lijevu nadlakticu. Obrađene su mu prostrijelne rane i trenutno je dobro.

64- godišnji počinitelj je trenutno u policijskoj upravi na kriminalističkom istraživanju. Pištolj je nelegalno posjedovao.

Ladislav Bece
, načelnik PU Osječko-baranjske rekao je kako je počinitelj poznat od prije policiji. U zadnjih 10 godina je imao 7 prijava koje su bile u domeni prekršaja. 

Potvrdio je da je napadač pokušao pobjeći, ali su ga spriječili i zadržali do dolaska policije.

- 64-godišnji mještanin došao je do prostorija DVD-a, pokucao je na vrata, ušao unutra i u prostoriji su se nalazile tri osobe, pitao ih je li sve uredu, na što im je on odgovorio da je sve u redu, osoba je izišla van. Nakon nekoliko sekundi ponovno otvara vrata ulazi unutra i iz pištolja puca prema policijskom službeniku koji je bio van službe u civilu. Nakon toga okreće pištolj prema drugim osobama, pokušava paliti, ali čahura se zaglavila u cijevi. On i dalje pokušava, a kada je shvatio da ne može više pištolj opaliti, pokušao je pobjeći. Ranjeni policajac i kolega su ga zaustavili i svladali do dolaska policijske ophodnje, ispričao je načelnik Ladislav Bece.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!