20:54 / 07.05.2020.

Autor: HRT

Kojić: Država treba voditi obnovu Zagreba

-

-

Foto: - / -

Oporba na Markovu trgu, vladajuća koalicija za računalima kod kuće, gradonačelnik Milan Bandić u uredu gradske uprave. Tako je danas izgledala sjednica skupštine Grada Zagreba.
Oporba na Markovu trgu, vladajuća koalicija za računalima kod kuće, gradonačelnik Milan Bandić u uredu gradske uprave.

Tako je danas izgledala sjednica skupštine Grada Zagreba, koju je iz Banskih dvora posjetio i premijer, a oporbu je obišao i kamion Čistoće pri pranju ulica, van uobičajenog rasporeda nakon što je gradonačelnik oporbi poručio da će doći na Markov trg nakon dezinfekcije.

Gosti Teme dana bili su zastupnici u Skupštini Grada Zagreba Anka Mrak Taritaš, GLAS i Slavko Kojić, Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

Na pitanje zašto se skupština održala na ovaj način i je li se moglo ići u neki zatvoreni prostor s primjerenim mjerama Kojić je rekao kako se moglo ići, ali ne vidi da se išta loše i ovako dogodilo.

Mrak Taritaš je rekla kako je oporba smatrala da se skupština može održati na tradicionalan način, no Drago Prgomet se odlučio za ovaj način. Rekla je kako je oporba po ovom pitanju odlučila biti jedinstvena.

Kojić je rekao kako je ovo zasjedanje bilo s ekshibicionističko performansnog stajališta zanimljivo, ali ne i suštinskog.

Istaknuo je kako je dobro da su sjednice nekada znale trajati i 2-3 dana zato što su predstavnici oporbe znali opstruirati sjednice u okviru poslovnika.

Mrak Taritaš je rekla kako je Grad Zagreb nakon potresa trebao napraviti niz mjera koje nisu napravljene.

- Gradonačelnik je trebao zajedno s premijerom napraviti zakon, ali to se nije dogodilo, naglasila je.

Koić je naglasio kako bi država trebala voditi obnovu Zagreba nakon potresa, zato što Zagreb nema tih kapaciteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!