14:41 / 11.02.2020.

Autor: M.Š./HRT

Kolar prozvao Božinovića zbog vatrogasnih vozila

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Župan Željko Kolar uputio je dopis ministru Davoru Božinoviću vezano za način raspodjele vatrogasnih vozila.
Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u utorak je od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zatražio da ga obavijesti tko je odlučio da se ne prihvati prijedlog županijskog vatrogasnog zapovjedništva o dodjeli četiri vatrogasna vozila, te je li se tu politika stavila ispred struke.

Župan Željko Kolar uputio je dopis ministru Davoru Božinoviću vezano za način raspodjele vatrogasnih vozila kroz projekt "Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH", u kojem upozorava kako, za razliku od drugih županija, nije udovoljeno zahtjevu vatrogasnog zapovjedništva njegove županije za dodjelom četiri nova vozila.

Napominje kako je Hrvatska vatrogasna zajednica 18. siječnja prošle godine uputila dopis svim županijskim vatrogasnim zajednicama da pošalju svoje prijedlog oko dodjele vozila, a vatrogasci u njegovoj županiji jednoglasno su donijeli prijedlog o dodjeli četiri nova vozila koji je proslijeđen Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Od Božinovića traži da ga obavijesti tko je osoba koja je donijela odluku i koji je razlog da se ne prihvati prijedlog županijskog vatrogasnog zapovjedništva Krapinsko-zagorske županije.

- Znači li to da ta osoba smatra da županijsko vatrogasno zapovjedništvo KZŽ nije dovoljno stručno, sposobno ili kvalificirano, ili su u ovom konkretnom slučaju vrijedili neki drugi kriteriji, odnosno da li se politika ovdje stavila ispred struke, upitao je Kolar.

Ističe kako su prihvaćeni prijedlozi zapovjedništava vatrogasnih zajednica iz svih drugih županija, u rijetkima uz minimalne korekcije (jedno vozilo), dok je jedino prijedlog vatrogasne zajednice njegove županije u potpunosti odbijen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!