06:56 / 07.02.2019.

Autor: D.M./HRT

Kolinda Grabar-Kitarović u obilasku Zagreba

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posjetom Gradskoj upravi grada Zagreba Grabar-Kitarović završava aktivnosti vezane uz premještanje Ureda.
Nakon posjeta i obilaska svih hrvatskih županija predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu je Gradskoj upravi grada Zagreba, čime  završava aktivnosti vezane uz premještanje Ureda.

U Gradskoj upravi susrela se sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom Gradske skupštine Andrijom Mikulićem, koji su joj predstavili programe i projekte Grada Zagreba.

- Želim iskoristiti ovu prigodu i čestitati vam svima na postignućima i uspjehu za uspjehom koji grad Zagreb postiže u europskim, ali i svjetskim okvirima, poručila je predsjednica te im zaželjala da "još više razvedre lice Zagreba kroz daljnju izgradnju fasada". Istaknula je da se Zagreb na turističkom planu profilira kao jedna od najpoželjnjijih europskih destinacija te izrazila zadovoljstvo što zajedno sudjeluju u organizaciji Adventa, a uskoro će dovršiti projekt izdvajanja najvećeg dijela šume na Pantovčaku kao park-šume za Zagreb i sve građane. Spomenula je i susret s obrtnicima, napomenuvši da, unatoč porastu broja zagrebačkih obrtnika, tu ima još puno deficitarnih zanimanja, poput prerade kože, tekstilne industrije i zlatarstva.

Milan Bandić je pak predsjednici zaželio dobrodošlicu u Zagreb i poželio joj da se osjeća kao da je na Pantovčaku, istaknuvši da gradsko čelništvo čini sve da Zagreb i Hrvatska napreduju na području demografske politike, znanja i obrazovanja, rada i zapošljavanja, solidarnosti i socijalne pravde, otvorenosti i sigurnosti, multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti.

Andrija Mikulić je rekao da je Gradska skupština sastavljena od različitih političkih opcija, ali je svim zastupnicima zajednička ljubav i briga za Zagreb. Izrazio je ponos zbog zastupljenosti žena u Gradskoj skupštini - 17 od 51 gradskog zastupnika, čime Zagreb ima bolji prosjek od nacionalne razine.

Predsjednica je zatim otišla na Zagrebački velesajam u Zagrebački inovacijski centar (ZICER) te Podbrežje, zagrebački model stanogradnje s pratećom izgradnjom komunalne i društvene infrastrukture. Potom je sa Milanom Bandićem prošetala centrom Zagreba. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!