16:37 / 27.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Kolinda Grabar-Kitarović volontirala u sisačkom Caritasu

Kolinda Grabar-Kitarović (arhivska fotografija)

Kolinda Grabar-Kitarović (arhivska fotografija)

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Skupini od stotinjak volontera, koliko se u subotu okupilo u prostoru sisačkoga distribucijskog centra Caritasa Sisačke biskupije, pridružila se i bivša predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović.

Kako je javljeno iz Sisačke biskupije, tamo ju je dočekao sisački biskup Vlado Košić te koordinatorica centra, sestra Smilja Čirko, koji su gošću upoznali s načinom rada unutar centra te distribucijom pomoći i trenutnim stanjem na terenu obuhvaćenom potresom.


Nakon toga su se Grabar-Kitarović i biskup Košić pridružili volonterima u sortiranju pristigle odjeće i obuće.


U dva mjeseca koliko postoji ovaj distribucijski centar, kroz njega je prošlo više tisuća volontera, a i ove subote domaćim volonterima pridružile su se skupine iz cijele Hrvatske. Između ostalih, tamo su još volontirali članovi Bratstva Exitus, Udruge Stepinčeva oaza mira iz Zaprešića, Milosrdne sestre svetog Križa iz Đakova, župljani iz Donjeg Lapca i Zavalja sa svojim župnikom vlč. Dinom Rupčićem, župljani župe sv. Križa Začretje i Frama iz Karlovca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!