19:13 / 17.07.2020.

Autor: Tatjana Munižaba/Dnevnik/IMS/HRT/Hina

Komadina: Izbori u SDP-u 26. rujna

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Komadina je rekao da će Arsen Bauk biti njegov preijdlog za predsjednika kluba SDP-a u Saboru.
Uoči sjednice SDP-ova Glavnog odbora - koji bi sutra trebao raspisati unutarstranačke izbore - sastalo se Predsjedništvo stranke.

Na sjednicu su, nakon odsluženja kazne zbog javnog kritiziranja predsjednika stranke došli Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić, međutim, nije se pojavio Davor Bernardić. On se nakon izbornog debakla povukao sa čela stranke, a neće sudjelovati ni na sutrašnjoj sjednici Glavnog odbora koji će raspravljati o izbornom porazu i raspisivanju stranačkih izbora.

- Predsjedništvo je usvojilo sve moje prijedloge vezano za održavanje unutarstranačkih izbora, oni će se održati 26. rujna, rekao je za Dnevnik Zlatko Komadina, v.d. predsjednika SDP-a.Dodao je da odluka počinje stupati na snagu 17. kolovoza, a do tada se prikupljaju kandidature.

- Komadina: Predložit ću raspisivanje izbora za 26. rujna, vrijeme je za smjenu generacija u SDP-u

Neki zagovaraju da se izbori prolongiraju, Komadina kaže kako takvih nema mnogo, no na sutrašnjoj sjednici Glavnog odbora će se to točno znati - ako će većina biti za to, izbori će se prolongirati, rekao je.

Ako se izbori održe 26. rujna, SDP na konstituirajućoj sjednici Sabora neće imati novoga predsjednika, ali ipak će stranka morati predložiti neka imena za neke funkcije. Komadina kaže da će imena prvo predstaviti članovima kluba na sastanku koji će se održati u utorak u 17 sati.

- Tada ću iznijeti prijedlog za potpredsjednika Sabora, kao i za predsjednika kluba. Moj prijedlog će biti Arsen Bauk, koji je dobro radio taj posao (...) za predsjednika kluba, to ću predložiti na klubu. Prije toga ću poslati zamjene u Sabor, rekao je Komadina.

Na pitanje hoće li Siniša Hajdaš Dončić ostati potpredsjednika Sabora, Komadina kaže da do izbora novih imena, svi članovi imaju svoje dužnosti, a njih će predložiti u utorak.

SDP mora odrediti 5 zamjena, Komadina kaže da će njihova imena iznijeti u ponedjeljak.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!