10:36 / 02.03.2018.

Autor: HRT

Komadina: Nadam se da SDP neće bankrotirati

-

-

Foto: - / -

Najavio je da će na izvještajnoj konvenciji SDP-a 10. ožujka usvojiti temeljno restrukturiranje stranke. Počinje kompletno resetiranje, naglasio je.
Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina ocijenio je da vjerojatno neće biti dovoljno glasova za opoziv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić koji oporba pokreće u Saboru idući tjedan.

Od premijera Andreja Plenovića se nema što ni očekivati i naravno da prvu suradnicu neće smijeniti. Nekad nije svrha pokretanja opoziva nekog razriješiti nego otvoriti temu. Činjenica je da je proces u Agrokoru kontaminiran. Naši prijedlozi su bili višečlana uprava, a bivši Vladin povjerenik Ante Ramljak se okliznuo i pao je u sukob interesa, kazao je Komadina za N1. Nije se složio da je Most preduhitrio SDP u inicijativi za smjenu Martine Dalić. "Inicijativa je zajednička. Ne bih išao na to tko je prvi digao ruku kod učiteljice", kazao je.

Ustvrdio je da nije dobro u financijama SDP-a te je izrazio nadu da stranka neće bankrotirati.  Ta glavna oporbena stranka objavila je na svojim mrežnim stranicama financijsko izvješće za 2017. po kojemu je iz prošle u ovu godinu ušla s velikim minusom - od 5,7 milijuna kuna.

"Uvijek nakon izbora smo bili u minusu. Imali smo dvoje parlamentarnih izbora koje smo uredno, nažalost, izgubili, a imali smo i lokalne izbore i financijski udar na SDP još iz kampanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. U složenoj smo situaciji, ali da se to ispeglati.

Najavio je da će na izvještajnoj konvenciji SDP-a 10. ožujka usvojiti temeljno restrukturiranje stranke. "Kompletno resetiranje SDP-a počinje od 10 ožujka", naglasio je potpredsjednik SDP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!