16:55 / 26.05.2021.

Autor: Studio 4/HRT/D.D.

Komadina: Ne računam na potporu pojedinaca, već građana

Komadina: Ne računam na potporu pojedinaca, već građana

Komadina: Ne računam na potporu pojedinaca, već građana

Foto: Studio 4 / HRT

Činjenica je da sam godinama dobivao povjerenje u prvom krugu, kao što vjerujem da ću ga dobiti i sada u drugom krugu. Puno lista, puno kandidata, promijenile su se okolnosti, ali ništa strašno, zaključio je Zlatko Komadina, kandidat za župana Primorsko-goranske županije i u HTV-ovom Studiju 4 govorio o rezultatima prvog kruga lokalnih izbora.

U Primorsko-goranskoj županiji se u nedjelju održava drugi krug izbora za župana. Najviše glasova, 42 posto, osvojio je Zlatko Komadina, kandidat koalicije SDP- PGS-IDS-HSU-HSS. Ipak nedovoljno da ne mora ići u drugi krug izborne bitke.

Na pitanje koji su glavni razlozi što mora u drugi krug i što se ovoga puta dogodilo, kandidat za župana Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina odgovorio je kako se ništa nije dogodilo nego veliki broj kandidata.

- Činjenica je da sam godinama dobivao povjerenje u prvom krugu, kao što vjerujem da ću ga dobiti sada u drugom krugu. Puno lista, puno kandidata, promijenile su se okolnosti, ali ništa strašno, zaključio je Komadina.

- Moje protukandidate bi se trebalo pitati kako to da imam povjerenje svojih građana već čitav niz mandata. Duboko vjerujem da će se to sad u ovom srazu 1 na 1 pokazati, dodao je.

Izjavu protukandidata Garija Cappellija da 60 tisuća građana koji nisu glasali vidi kao potencijal za pobjedu, Komadina je komentirao s "tko kaže da je to njegov potencijal".

- To je moj potencijal. Vjerujem u podršku upravo prema mene i to će se u nedjelju i dogoditi, rekao je Komadina.

Na pitanje može li konkretizirati na čiju podršku računa, s obzirom da je Marko Boras Mandić bio dugogodišnji zamjenik s kojim se u jednom trenutku razišao te se on samostalno kandidirao za župana i osvojio 10 posto glasova, Komadina je odgovorio da ne računa na potporu pojedinaca.

- Ja računam na potporu građana, zaključio je Zlatko Komadina, kandidat za župana Primorsko-goranske županije koalicije SDP- PGS-IDS-HSU-HSS.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!