14:32 / 22.01.2018.

Autor: HRT

Komadina: Potpora Bruxellesa Uljaniku, ali uz određene uvjete

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Opstojnost brodogradnje na sjevernom Jadranu, u Rijeci i u Puli od vitalnog je interesa s aspekta regionalnog gospodarstva i zaposlenosti ljudi, rekao je župan.
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je kako Vlada čak i ako Bruxelles ne da suglasnost, mora izdati jamstvo inače će odigrati ulogu Poncija Pilata u gašenju hrvatske brodogradnje.

Dodao je kako se nada da će u Bruxellesu odobriti jamstvo jer su svjesni situacije. Prema podacima kojima raspolaže, jamstvo EK očekuje danas ili sutra, ali uz određene uvjete - jamstvo se ne može iskoristiti za "3. maj" jer je obavljeno restrukturiranje (koje mora biti uspješno kao uvjet prihvaćanja plana restrukturiranja Uljanika) i jamstvo ne može biti ni za Uljanik Grupu, nego za Brodogradilište Uljanik.

Okupili se radnici Uljanika - Miletić i Flego u Bruxellesu

Onima koji "špekuliraju treba li uopće spašavati privatno brodogradilište" poručio je da zadnju šansu treba iskoristiti te u sljedećih šest mjeseci prihvatiti plan restrukturiranja. "3. maj se u Rijeci nema gdje izmjestiti. Očekuje da se dio prostora Uljanika pranamjeni za brodograđevno-servisne i turističke djelatnosti i na taj prostor uvede strateški partner. Tako će, ako sve uspješno prođe, 3. maj i dalje graditi brodove, a opremanje brodova bi se se eventualo radilo u Uljaniku", rekao je.

Županija nije nadležna za tu tematiku, ali opstojnost brodogradnje na sjevernom Jadranu, u Rijeci i u Puli od vitalnog je interesa s aspekta regionalnog gospodarstva i zaposlenosti ljudi, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!