11:47 / 20.08.2018.

Autor: HRT

Komadina predlaže krizni stožer za brodogradnju

-

-

Foto: - / -

Komadina je rekao da se Lex Agrokor treba proširiti i na pravne subjekte i trgovačka društva kao što su Uljanik i 3. maj, te predlaže osnivanje kriznog stožera za brodogradnju da se žurno nađu rješenja.
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina održao je redovitu konferenciju na kojoj je, između ostalog, govorio o aktualnim događajima u brodogradilištima Uljanik i 3. maj.Ne možemo pomoći onima kojih nema, ali možemo i mora se pomoći onima kojih ima, a to su ljudi koji rade u brodogradilištima
, rekao je Komadina. Smatra da brodogradnja nema alternativu, da naša industrija, tradicija i kvaliteta 3. maja zahtijeva opstojnost.

Kazao je da nam vrijeme ne ide u korist i brzo treba rješavati program i plan restrukturiranja bez figa u džepu i treba u Bruxellesu lobirati dok se taj plan ne usvoji jer alternative nema.

Država mora preuzeti odgovornost za stanje u brodogradnji, i to ne samo političku nego i pravnu. Kreditom HBOR-a premostila bi se situacija u Uljaniku i 3. maju, no on nije namijenjen za plaće nego za proizvodnju, jer škverovi imaju već ugovorene brodove i proizvodnju treba nastaviti, dodao je.

Komadina je rekao da se Lex Agrokor treba proširiti i na pravne subjekte i trgovačka društva kao što su Uljanik i 3. maj, te predlaže osnivanje kriznog stožera za brodogradnju da se žurno nađu rješenja. Računa na odgovorno, brzo i efikasno ponašanje državnih tijela i institucija. Na ovaj prijedlog odgovorio je premijer Andrej Plenković:

Plenković: Zanimljivo je da iz SDP-a stižu pohvale na račun "lex Agrokor"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!