17:19 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Komadina: SDP nije u krizi za razliku od nekih naših pojedinaca

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjedništvo SDP-a, koje redovite sjednice inače održava svaka dva tjedna, sada se u manje od sedam dana sastalo već drugi put.

U Zagrebu se sastalo Predsjedništvo SDP-a. Potpredsjednik Zlatko Komadina ustvrdio je da stranka nije u krizi, nego neki pojedinci u njoj. Najavio je da će se na stranačkom okupljanju u Ogulinu donijeti akcijski plan koji bi trebao jasnije definirati odnos SDP-a prema javnosti i biračima.

Definirat ćemo mjere za veću efikasnost, aktivnost, konzistentnost, koherentnost kako bismo bili jasniji i trasnparentniji u odnosima i s javnošću i s potencijalnim biračima, pojasnio je Komadina.

Upitan zabrinjava li ga stanje u SDP-u i nizak stranački rejting, Komadina je odgovorio: "SDP kao SDP nije u krizi, u krizi su očito neki naši pojedinci". O stranci se razgovara u stranci, a u javnosti se razgovara 'za stranku, za politike, za ono što birači žele čuti od socijaldemokrata'," poručio je Komadina.

Što se novog stranačkog programa tiče, čije se donošenje očekuje dulje vrijeme, Komadina je rekao da će se do travnja završiti svi stranački procesi.

Komentirajući nagađanja o eventualnoj predsjedničkoj kandidaturi bivšeg predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i mogućnosti da bude stranački predsjednički kandidat, Komadina je rekao da u to ne vjeruje jer je i sam Milanović izjavio da se više ne vidi u stranci, pa time ne vidi ni logiku kandidature i potpore SDP-a. S druge strane, dodao je Komadina, "složit ćete se da je Milanović dvoje izbore zaredom izgubio pa ne vidim kako bi s takvim kredibilitetom išao u predsjedničke izbore".

Na Predsjedništvu SDP-a razgovaralo se i o aktualnim temama.  Osvrnuli su se, kako je Komadina rekao, i na skandalozno ponašanje ministrice obitelji Nade Murganić. "Skandalozno je da ministrica za obiteljsko nasilje kaže 'tako je to u braku'. To znači tako je to u HDZ-u. Ministrica mora povući konzekvencije, bilo da sama podnese ostavku, bilo da je premijer opozove", zaključio je Komadina.

Na stranačkom "team buildingu" u subotu i nedjelju sastaje se pedesetak članova Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a kako bi, uz aktualno-političku situaciju i plan rada u ovoj godini, razmotrili situaciju u stranci koju potresa nezadovoljstvo dijela članstva aktualnim vodstvom, ali i najnižim rejtingom stranke u posljednje tri godine.

Bit će to prilika, ističu neslužbeno nezadovoljnici, da predsjedniku stranke Davoru Bernardiću otvoreno kažu što misle o načinu na koji vodi stranku.
Za razliku od prve najave "team buildinga", kada se za nedolazak ispričalo više od desetak članova Kluba zastupnika, u pomaknutom terminu izostat će ih svega dvoje, troje, i to iz opravdanih razloga, kažu u SDP-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!