Komadina: Vratili smo povjerenje u socijaldemokraciju

25.01.2020.

11:54

Autor: Jasmina Popović/V.K./HR/HRT

default error photo
Gost emisije Intervju tjedna, urednice i voditeljice Jasmine Popović, bio je Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a i župan primorsko-goranske županije.
Gost emisije Intervju tjedna, urednice i voditeljice Jasmine Popović, bio je Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a i župan primorsko-goranske županije. 

Zadnje ankete pokazuju nastavak lagane prednosti SDP-a ispred HDZ-a, no to je logično i pokazuju se trendovi koji su bili i u prijašnjim ciklusima izbora.

- Mislim da smo građanima vratili povjerenje u socijaldemokraciju. Građani gube povjerenje u desnicu, posebno zato što je uzdrmana "teškom desnicom”, rekao je Komadina.

Istaknuo je kako su objave Kreše Beljaka bile neprimjerene te da je i njemu poslije bilo žao. Komadina smatra da su upravo one rezultirale i padom podrške HSS-u.

Rekao je kako je SDP potpisao sporazum o zajedničkom izlasku na izbore s HSS-om, a tu je još HSU.

- Problem je u nestajanju liberalnog dijela i opasnost je da te stranke padnu ispod 5 posto, zato što će pola glasova od onih koji su glasali za te stranke, otići HDZ-u. Odnosno, dijele se glasovi dvjema najjačim strankama, govori.

- Nama nije problem ići s našim partnerima stranačke provenijencije lijevo i centar, s time da moraju biti realni u pregovorima, istaknuo je.

Za uspjeh Zorana Milanovića zaslužan je SDP, ali i sam on sa svojom osobnošću, govori Komadina i dodaje kako mu je pomogla i Kolinda Grabar-Kitarović sa svojim nesuvislim izjavama i ponašanjem.

Rekao je kako u stranci mora postojati red i upravo su stoga u SDP-u bile izrečene neke suspenzije, ali su one i ublažene odlukom glavnog odbora.

- SDP je tu pokazao svoju kohezijsku politiku, a Davor Bernardić, da nije osvetoljubiv,  istaknuo je.

Kazao je kako je logično da Bernardić bude kandidat za premijera, zato što su premijeri uvijek bili predsjednici pobjedničke stranke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!