15:22 / 09.01.2020.

Autor: Jasminka Kalčić/RD/IMS/HRT

Kome idu pulske plaže?

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Udruga građana "Volim Pulu" optužuje gradsku vlast za lažiranje ishoda javnog savjetovanja o Planu davanja koncesija nad plažama. U Gradu optužbe odbacuju.
Udruga građana "Volim Pulu", koja se protivi davanju gradskih plaža u koncesiju, optužila je gradsku vlast za lažiranje ishoda javnog savjetovanja o Planu davanja koncesija nad plažama. U Gradu odbacuju optužbu i tvrde da su sve činili u skladu sa zakonom.

Prije godinu dana građani su prosvjedovali ispred gradske uprave protiveći se namjeri vlasti da sedam najpopularnijih gradskih plaža i nautičku lučicu da u dugogodišnju koncesiju. Prijepor je izazvalo netom završeno javno savjetovanje o Planu davanja koncesija. Udruga građana smatra da je Grad višestruko umanjio broj pristiglih primjedbi na taj Plan. U Gradu, pak, kažu da im elektronička pošta nije radila te da su stoga na nekoliko dana produljili rok za iznošenje primjedbi.

- Nama je iskreno žao što se to dogodilo, ali to su stvari na koje ne možemo utjecati. Ne radi se o spletkama i lažiranjima. Zatekla nas je jedna tehnička situacija i reagirali smo na najbolji mogući način, kazao je Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule.

Grad opet želi umanjiti snagu protivljenja Puljana davanju plaža u koncesiju, smatraju u Inicijativi Volim Pulu.

- Prijavili smo Povjereniku za informiranje da je taj Plan donesen na temelju lažnog dokumenta. Javna rasprava okončana je 10. prosinca, a Izvješće je već sastavljeno 11. prosinca. Gradsko vijeće održano je 12. prosinca, gdje je na brzinu ta odluka donesena, rekla je Dušica Radojčić iz Inicijative "Volim Pulu".

Od povjerenika očekuju da poništi Izvješće o provedenom savjetovanju te da se ono ponovi. U Gradu ističu da nastavljaju s Planom davanja koncesija i čekaju da se jave zainteresirani koncesionari.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!