07:35 / 30.01.2020.

Autor: HRT

Komemoracija i pokop stradalih pilota bez prisutnosti medija

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da, u skladu sa željama obitelji, nije bilo moguće medijsko praćenje komemoracije poginulom bojniku Marinu Klarinu i natporučniku Tomislavu Baturini.
Iz Ministarstva obrane izvijestili su da, u skladu sa željama obitelji, nije bilo moguće medijsko praćenje komemoracije poginulom bojniku Marinu Klarinu i natporučniku Tomislavu Baturini koja se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.

Također, prema željama obitelji, pokop poginulih pilota bit će u najužem krugu obitelji i prijatelja.- U četvrtak u 11 sati organizirana je komemoracija u Narodnom kazalištu u Zadru i posljednji ispraćaj bojnika Marina Klarina na Gradskom groblju u Zadru u 14 sati. Posljednji ispraćaj dragog kolege Tomislava Baturine bit će u petak u 14 sati u Sinju. Aktivnosti smo smanjili na najmanju moguću mjeru i fokusiramo se na pomoć, razgovor i podizanje morala svim pripadnicima HRZ-a jer smo svi duboko potreseni ovom nesrećom. Ovaj događaj tragičan je za HRZ, ali je nemjerljiva tragedija za obitelji naših poginulih - rekao je general Michael Križanec, zapovjednik HRZ-a u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Jučer je otvorena knjiga žalosti u vojarni u Zemuniku.

U Šibeniku su se izvlačili posljednji ostaci helikoptera
Pronađena crna kutija helikoptera, američka strana ponudila pomoć
Promijenio se plan akcije vađenja ostataka helikoptera

Pomoć su istražnom povjerenstvu za ovu tragediju ponudili američki kolege, a istraga bi, procjenjuje se, mogla trajati i godinu dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!