11:59 / 04.09.2018.

Autor: I.H./HRT

Komemoracija za zločin u Četekovcu

-

-

Foto: - / -

Najmlađoj žrtvi bilo je samo 18, a najstarijoj 93 godine. Iako su krivci poznati, za zločine nitko još nije odgovarao.
Na groblju u Četekovcu održana je komemoracija, položeni su vijenci i zapaljene svijeće žrtvama jednog od najvećih stradavanja civila u Domovinskome ratu u Virovitičko-podravskoj županiji.

Na današnji dan prije 27 godina u tri sela podno Papuka četnici su na kućnom pragu masakrirali 24-ero mještana. Najmlađoj žrtvi bilo je samo 18, a najstarijoj 93 godine. Iako su krivci poznati, za zločine nitko još nije odgovarao.

Izgubili smo sina, osjećam se kao i onda, nema boljega niti će biti, nema tu pomoći od nikoga, rekla je majka stradalnika Katica Potočnik.

U obrani svojih obitelji, svojih vjekovnih ognjišta ginuli su naši hrabri hrvatski branitelji nesebično polažući svoje živote za slobodnu Hrvatsku, ginuli su naši rođaci, naša rodbina, prijatelji, civili u svojim dvorištima, u svojim kućama, izjavio je ministar branitelja Tomo Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!