12:26 / 01.02.2018.

Autor: HRT

Komšić se ne osjeća krivim za brutalno ubojstvo djevojke

-

-

Foto: - / -

Tužiteljstvo smatra da je Komšić djevojku ubio iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da je bio neubrojiv i u stanju 'dugotrajne patnje'.
David Komšić (20) je na zagrebačkom Županijskom sudu kazao da se ne osjeća krivim za okrutno ubojstvo Kristine Krpljan (19) koju je u veljači prošle godine usmrtio s osamdesetak uboda i rezova nožem.

Dok tužiteljstvo smatra da je Komšić djevojku ubio iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neubrojiv i u stanju 'dugotrajne patnje'.

U optužnici stoji da je Komšić 22. veljače oko 21.30 sati u Zagrebu, na izrazito brutalan način, usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska. Znao je da je ona u ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Najprije ju je "ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da je usmrti" lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a zatim joj ''nožem zadao 70-ak ubodnih i ubodno-reznih rana te 15-ak reznih rana po tijelu i glavi''.

Osim ovog zločina, Komšić je bio optužen i zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju prošle godine - autom je udario pješaka koji je prelazio cestu iako je na semaforu bilo crveno svjetlo za pješake.

U prosincu je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo još jednu optužnicu protiv Komšić,a i to zbog sumnje da je Kristinu Krpljan, zajedno sa svojim prijateljima, u studenome 2016. presreo automobilom, vikao na nju, vrijeđao je i oštetio joj automobil.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!