10:51 / 27.11.2020.

Autor: Sunčica Findak/S.M./HRT

Konačna odluka o duljim zimskim praznicima nije još donijeta

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Konačna Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola, pa s tim u vezi i produljenju zimskih praznika donijet će se sljedeći tjedan.
Konačna Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola, pa s tim u vezi i produljenju zimskih praznika donijet će se sljedeći tjedan, nakon što prijedlog Vlade prođe javno savjetovanje.

➡️ Zimski praznici produljuju se za tjedan dana?

Premijer Andrej Plenković jučer je na sjednici Vlade rekao kako bi, na prijedlog ministra obrazovanja Radovana Fuchsa i epidemiologa, zimski praznici trajali tjedan dulje. Tako bi, zbog epidemioloških razloga, drugo polugodište umjesto 11. siječnja, započelo 18. siječnja.

Osim  toga, bitno je da se nastavna godina zbog te odluke neće produljiti, a s tim u vezi ukida se drugi dio zimskih praznika planiran od 23. do 26. veljače.

Naime, učenici su zimski odmor trebali koristiti u dva dijela - prvi dio od 24. prosinca do 8. siječnja, a drugi od 23. do 26. veljače.

➡️ Nove mjere za suzbijanje koronavirusa 

Sustav obrazovanja ima poseban režim, koji nema veze s mjerama Stožera, osim okvirnih epidemioloških preporuka, kazao je jučer premijer. Tako je među ostalim izjavio da je preporuka "fakultetima da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i slično", a da je u srednjim školama inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu na ravnateljima i osnivačima. 

➡️ Fuchs u Dnevniku: Nastava i dalje ide po modelu ABC

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs još je u utorak u središnjem Dnevniku HTV-a kazao da će se nastava i dalje održavati kao i dosad, po modelu ABC.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!