15:59 / 29.10.2019.

Autor: M.Š./HRT

Končar nije došao na sud na kojem je tužio Kajina

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Danko Končar na raspravu nije došao, pa Kajinov odvjetnik smatra da je Končar odustao od privatne tužbe.
Na Općinskom sudu u Pazinu ovoga utorka trebala je biti održana prva rasprava u kojoj poduzetnik Danko Končar tuži istarskog političara Damira Kajina.

Danka Končara zasmetala je Kajinova izjava da Vlada nije kriva što je Končar vlasnik 33% Glasa Istre, te da je ta novina bilten IDS-a koji otvoreno zagovara ulazak Končara u Uljanik premda se znalo da on ne može spasiti posrnulu tvrtku. Danko Končar na raspravu nije došao, pa Kajinov odvjetnik smatra da je Končar odustao od privatne tužbe.

- Sud je temeljem članka 401 ZKP-a donio odluku o prekidu odnosno ovaj prestanku ovog kaznenog postupka, izjavio je Mijo Čulić, odvjetnik Damira Kajina.

- Istra je nekad bila zemlja slobode danas je postala zemlja straha ovdje se više ne može slobodno niti govoriti i umjesto da se kriminalizira one koji bez jedne kune pokušavaju se domoći najvrijednijih istarskih resursa, oni kriminaliziraju one koji o tom progovaraju, kaže nezavisni gradski vijećnik grada Buzeta, Damir Kajin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!