Konferencija "Hrvatska kakvu trebamo"

13.12.2022.

13:45

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Hrvatska kakvu trebamo

Hrvatska kakvu trebamo

Foto: HTV / HRT

Konferencija "Hrvatska kakvu trebamo" podsjetila je još jednom na važnost održivog turizma. Raspravljalo se o izazovima masovnog turizma, važnosti ulaska u eurozonu i Schengen te daljnjem brendiranju Hrvatske - pogotovo u kontekstu sportskih uspjeha.

- Svakako da će i ulazak u Schengen i eurozonu utjecati na sam turistički promet, svakako olakšati ulazak samih turista. Turistički sektor se raduje i s nestrpljenjem čeka 1.siječanj, rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta. 

- Sve ide u tom smjeru da se u Hrvatskoj ide na podizanje kvalitete turističkih proizvoda i usluga, a ne toliko na podizanje obujma turističkog prometa. Mislim da je to onaj strateški pravac kojeg se trebamo držati u budućnosti i ako se budemo držali tih nekih osnovnih postulata onda se masovnog turizma ne trebamo bojati, naglasio je Damir Krešić, ravnatelj Instituta za turizam. 

- Hrvatska je prepoznatljiva u svijetu kao lijepa turistička destinacija i uspješna sportska nacija, a sinergija daje čudo. Daje nam vidljivost, privlači pozornost, povećava zanimanje za Hrvatsku i poglavito poslije svake ovakve značajne utakmice, zanimanje za Hrvatsku, koje možemo mjeriti putem različitih tražilica na internetu, golemo raste, istaknuo je Božo Skoko, stručnjak za odnose s javnošću, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!