Konstituirano splitsko Gradsko vijeće

29.07.2022.

Zadnja izmjena 11:59

Autor: HRT/D.M.

Bojan Ivošević i ivica Puljak

Bojan Ivošević i ivica Puljak

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Željko Domazet (Centar) izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Splita na konstituirajućoj sjednici, a većinu u Gradskom vijeću od ukupno 31 vijećnika činit će 15 vijećnika stranke Centar i dva vijećnika SDP-a, izvijestio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Za Domazeta je glasovalo 25 vijećnika, četiri vijećnika su bila suzdržana a dva protiv. Za dopredsjednika Gradskog vijeća iz vijećničke manjine jednoglasno je izabran nestranački kandidat s liste HDZ-a i HSS-a Zoran Đogaš, koji je bo i kandidat za splitskog gradonačelnika. Za dopredsjednika Gradskog vijeća iz vijećničke većine izabran je Nenad Uvodić iz stranke Centar.

- Stranka Centar će tvoriti većinu sa SDP-om koji je pristao na programsku suradnju, a ja sam siguran da ćemo s njima uspješno voditi Gradsko vijeće i da ćemo raditi na dobrobit grada, izjavio je gradonačelnik Puljak, dodavši kako je siguran da će to biti uspješna koalicija.

Puljak je rekao i da Most nije prihvatio programsku suradnju sa strankom Centar te neće biti dio većine u Gradskom vijeću.

- Most nije prihvatio našu ponudu da ima potpredsjednika Gradskog vijeća i da koordiniraju projekte koji su njima važni. Žao nam je zbog toga ali to je njihova odluka, kazao je Puljak.

Most je odbio biti dijelom većine, no tvrde - bit će konstruktivna i afirmativna oporba koja će podržati dobre projekte. I iz HDZ-a kažu - bit će za suradnju kada su u pitanju važni projekti za građane.

- Od većine očekujem da budemo vrlo aktivni, od oporbe da budu konstruktivni, da i oni predlažu i naravno, mi ćemo sve prijedloge koji su dobre za grad Split uvijek uvažavati i siguran sam da ćemo svi zajedno napraviti dobre i lijepe stvari za grad, izjavio je Ivica Puljak, gradonačelnik Splita.

- Idemo raditi kao i dosad, bez obzira što smo u oporbi, gradonačelnik će sigurno imati podršku u onome djelu kada je nešto dobro i konkretno, to za nas nisu prazne riječi, pokazali smo u prošlom mandatu kako radimo, poručio je Josip Markotić, vijećnik Mosta.

- Pamtim samo sretne dane, zaboravit ćemo ono što je bilo, novi mandat - nova šansa, pri tome moramo svi respektirati da ovaj put Ivica Puljak ipak ima 15 ruku, što je rezultat koji je obvezujuć kako za njega tako i za nas, pa smo morali pružiti ruku podrške, smatra Damir Matijević, vijećnik SDP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!