Potvrđena nova zagrebačka Gradska skupština; Klisović predsjednik

17.06.2021.

07:31

Autor: T.V./M.B./HRT

Konstituirajuća sjednica zagrebačke Gradske skupštine

Konstituirajuća sjednica zagrebačke Gradske skupštine

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Održana je konstituirajuća sjednica zagrebačke skupštine u kojoj većinu drže Možemo! i SDP. Za predsjednika Gradske skupštine izabran je SDP-ov Joško Klisović za kojeg su glasala 43 zastupnika, dok je troje bilo protiv.

Izabrani potpredsjednici

Predloženi potpredsjednici Skupštine

Joško Klisović izabran je za predsjednika Skupštine

Biraju se članovi Odbora za izbor i imenovanja

Izabrani članovi Mandatno-imunitetnog povjerenstva

Klisović: U konačnici sve odluke donosi jedan čovjek


Joško Klisović (SDP), koji će biti imenovan predsjednikom Gradske skupštine, rekao je prije sjednice da ne vidi prevaru birača.


- Javni natječaji bit će raspisani za druga mjesta u Upravi i Nadzornom odboru Holdinga. I u tom slučaju netko mora donijeti odluku, a donosi je isti čovjek. Njemu bih prepustio takve odluke jer će za njih i odgovarati, kazao je Klisović.


Na pitanje novinara hoće li ostati predsjednik Skupštine do kraja mandata, odgovorio je potvrdno.


- I kampanju su mi opteretili pitanjem hoću li nakon nje otići u diplomaciju. Vidite da sam ovdje, na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine, rekao im je Klisović. 

Tomašević ne očekuje kritike na imenovanja Uprave Holdinga


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da očekuje pristojnu i protokolarnu konstituirajuću sjednicu Gradske skupštine, dodajući da je 28 zastupnika potpisima već podržalo prijedlog da Joško Klisović (SDP) bude predsjednik Skupštine. 

 

Ne očekuje kritike skupštinske oporbe zbog njegova imenovanja Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga. Ponovio je da je imenovanje predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola bez javnog natječaja, bilo hitno nužno djelovanje, a da je Vuković, koji je već bio u Holdingu, iz njega morao otići jer je kritizirao model upravljanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!