Kontejner i mobilna kućica za stradale u požaru kod Zatona i Rasline

17.07.2022.

11:39

Autor: Hina/HRT/V.G.

Kontejner i mobilna kućica za stradale u požaru

Kontejner i mobilna kućica za stradale u požaru

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Ravnateljstvo civilne zaštite organiziralo je nabavu i isporuku stambenog kontejnera i mobilne kućice iz Ravnateljstva za robne zalihe, koje će biti dodijeljene na privremeno korištenje osobama čije su kuće u potpunosti izgorjele u požaru kod Zatona i Rasline. 

- Temeljem zamolbe Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije za pružanje pomoći, Ravnateljstvo civilne zaštite organiziralo je nabavu i isporuku jednog stambenog kontejnera i jedne mobilne kućice iz Ravnateljstva za robne zalihe, koje će biti dodijeljene na privremeno korištenje osobama čije su kuće u potpunosti izgorjele u požaru kod Zatona i Rasline, priopćeno je u nedjelju.

Kontejner i kućica stigli su pod policijskom pratnjom noćas u 1,30 sati, a iskrcaj na privremene lokacije, koji je trajao do 3,15 sati, koordinirali su načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, voditelj Službe civilne zaštite Šibenik Dražen Bilać te predsjednici mjesnih odbora Zatona i Rasline Boris Dukić i Marko Lokas.

Sada slijedi priprema terena, spajanje infrastrukture te premještanja kućice i kontejnera neposredno uz izgorene kuće.

Mobilna kućica dodijelit će se peteročlanoj obitelji iz Rasline, a stambeni kontejner hrvatskom branitelju iz Zatona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!