17:22 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Kontinentalci jeftinije do otoka

-

-

Foto: - / -

Povoljnija cijena prijevoza odnosi se na trajekte Jadrolinije i Rapske plovidbe.
Hrvati koji žive na kopnu vikendom će u iduća dva mjeseca na otoke putovati jeftinije. Povoljnija cijena prijevoza odnosi se na trajekte Jadrolinije i Rapske plovidbe. Za otočane se cijena ne mijenja.

Jeftinije cijene izvansezonskih karata za one koji nisu s otoka bit će u ponudi samo u dane vikenda, od petka do nedjelje. Dvadeset posto niža cijena odnosit će se na kategorije osoba, osobnih automobila, mopeda, motocikla i vrijedi za sve trajektne linije, objasnila je Marija Zaputović Mavrinac, glasnogovornica Jadrolinije. "Krećemo sljedeći vikend odnosno 19. siječnja, akcija će trajati  do 18 ožujka. Pratit ćemo rezultate prometa prema našim otocima i nadamo se da će ovo ljude potaknuti da putuju prema našim otocima", komentirala je.

Svrha pojeftinjenja, rekli su u Agenciji za obalni linijski prijevoz, jest i potaknuti  povećanje broja putnika, posebice izvan sezone, zimi, kada je promet znatno manji, pa time prijevoz neisplativ.

Otočani već uživaju pravo na povlaštene karte za brodski prijevoz, a od 1. ovog mjeseca mogu i putem interneta kupovati svoju povlaštenu kartu.

Cijena trajektne karte za vozilo do sada je mnoge ograničavala u odlascima na otok. Nakon navedenog probnog razdoblja koje je iniciralo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, razmotrit će se mogućnost daljnje primjene, ponajprije uzimajući u obzir pokazatelje povećanja iskoristivosti kapaciteta brodova te financijskog efekta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!