18:07 / 04.03.2019.

Autor: P.F./HRT/Hina

Kopal: HDZ - Darko Milinović 45,4:14,8

-

-

Foto: - / -

Istraživanja su provedena dvaput na uzorku od 500 ispitanika, uz pretpostavku da je izlaznost 54% birača.
 Uoči izvanrednih izbora za skupštinu Ličko-senjske županije, HDZ je predstavio rezultate ankete koju je za tu stranku provela jedna neovisna agencija. Istraživanja su provedena dvaput na uzorku od 500 ispitanika, uz pretpostavku da je izlaznost 54% birača.

- U toj situaciji, koja je za nas najlošija, a zapravo apsolutno dobra, rezultat HDZ-a je 45,5%, a rezultat liste Darka Milinovića 14,8%, rekao je na predstavljanju rezultata istraživanja predsjednik HDZ-ova Odbora za informiranje, informatizaciju, medije i digitalno društvo Robert Kopal.

Plenković: Na lokalnim izborima i europskim izborima očekujemo pobjedu

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u ponedjeljak izjavio je kako očekuju pobjedu na nadolazećim izvanrednim izborima u Ličko-senjskoj županiji, kao i veliki uspjeh na europskim izborima sa pet osvojenih mandata.

Plenković je najavio da HDZ na završni skup prije izbora u Ličko-senjskoj županiji izlazi s tri ključne poruke: ravnomjernim regionalnim razvojem i kvalitetnijom sinergijom aktivnosti na razini cijele županije te boljom apsorpcijom europskih sredstava i fiskalnom i funkcionalnom decentralizacijom.  

Upitan je li neobično da stranka objavljuje rezultate predizbornih anketa, Plenković je rekao da to nije zabranjeno. 

- Mislimo da je korisno da se u javnosti čuju i neke druge analize, na malo većem uzorku, tako da javnost stvori neka realna očekivanja od izbora, kazao je Plenković.

Što se tiče izbora za Europski parlament, Plenković je rekao da HDZ na izbore izlazi samostalno i da će imati pobjedničku listu koja će odnijeti rezultat, kao što je to bilo 2013. i 2014. godine, te stoji kod ambicije da ostvare pet mandata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!