Kopika: Najljepša pješčana plaža na Dravi

07:00 / 10.06.2021.

Autor: Marija Matoš/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Plaža Kopika

Plaža Kopika

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Osječani se drugo ljeto zaredom neće moći kupati na bazenima popularne Kopike. Natječaj za obnovu tog kupališnog kompleksa poništen je krajem travnja jer je najpovoljnija ponuda bila 10 milijuna kuna veća od procijenjene vrijednosti nabave. No, inicijativom novog gradonačelnika Osijeka Ivana Radića, grad će imati jednu od najljepših pješčanih plaža na Dravi.  

Šest i pol tisuća kubika pijeska stiglo je na Osječanima najomiljeniju plažu. 

Pijesak je izvučen iz korita Drave kao dio redovnih aktivnosti čišćenja plovnoga puta rijeke. 

- Taj materijal koji se nalazi u plovnom putu uklonimo i stavljamo uz obalu negdje gdje da ne smeta plovidbi , govori Miroslav Ištuk, v.d. ravnatelja Agencije za vodne

putove.

Plaža širine tridesetak metara imat će i teren za odbojku na pijesku, ugostiteljske sadržaje. 

- Kroz 7-8 dana će plaža biti u funkciji tako da ćemo gledati da budu i tuševi i da se Osječani barem ove godine mogu kupati na dravskoj obali koja će biti izuzetno lijepa, naglašava Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

Osječani su oduševljeni uređenjem popularnog kupališta. 

Nova gradska uprava tražit će nove izvore financiranja za obnovu bazena, a od Hrvatskih voda suglasnost da preuzmu upravljanje dravskom obalom. 

- Idejna rješenja već postoje i mi ćemo to u dogledno vrijeme pravno riješiti, ističe Željko Kovačević, direktor Hrvatskih voda VGO Osijek.

Osijek će se ovoga ljeta moći pohvaliti jednom od najljepših pješčanih plaža čije je uređenje stajalo - nula kuna. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!