16:12 / 04.11.2019.

Autor: Andrijana Gregur/Hrvoje Povijač/Sani Lukić/P.F./HRT

Koprivnica i Grubišno Polje, slavljenici u top 5

-

-

Foto: - / -

Koprivnica je među prvih pet gradova u Hrvatskoj po povlačenju novca iz europskih fondova. I u Grubišnom Polju su u top 5 po iznosu novca povučenog iz EU prema broju stanovnika.
Koprivnica slavi Dan grada mnoštvom događanja: koncertima, izložbama i sportskim natjecanjima. Središnja proslava - svečana sjednica Gradskoga vijeća bila je prigoda za nagrađivanje najzaslužnijih građana, ali i za prisjećanje što je napravljeno između dva rođendana grada.

Koprivnica je među prvih pet gradova u Hrvatskoj po povlačenju novca iz europskih fondova. Okitila se titulom "eco city" grada koji se najviše brine za okoliš. Proglašena je najboljom destinacijom kontinentalne Hrvatske. Prepoznaju to njezini građani koji su zadovoljni životom u Koprivnici.

A bit će zadovoljni i i više. U planu su nove investicije koje će poboljšati kvalitetu života Podravaca. Grad Koprivnica dobit će i novo lice - preuredit će se koprivnički trgovi, rečeno je među ostalim, na svečanoj sjednici.

Počasnim građaninom Koprivnice proglašen je nekadašnji generalni direktor koprivničke prehrambene tvrtke Pavle Gaži, inače dobitnik i nagrade grada Koprivnice za životno djelo 2000. godine.

I grad Grubišno Polje obilježava svoj dan upravo na Dan kada je u akciji Otkos oslobođeno cijelo poručje grada.

Tako je u općini Velika Pisanica obilježena  28. obljetnica vojno redarstvene operacije "Otkos 10", jedne od prvih oslobodilačkih operacija u Domovinskom ratu kojom je oslobođeno ne samo područje te općine već 20-ak sela na Bilogori i ukupno 300 četvornih kilometara. U petodnevnoj operaciji poginulo je pet hrvatskih branitelja, a ispred spomen obilježja u središtu općine položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

U Grubišnom Polju sada se okreću budućnosti, među vodećim su gradovima u Hrvatskoj u korištenju novca iz europskih fondova.

Dogradnja vrtića, izgradnja poduzetničkog inkubatora, proširenje poduzetničke zone samo su neki od projekata kojima se lani Grubišno Polje svrstalo na peto mjesto u Hrvatskoj po iznosu novca povučenog iz EU prema broju stanovnika. Ove godine nastavljaju taj trend, a jedan od najvažnijih projekata vrijedan je 13 milijuna kuna od kojih je 10 milijuna europskoga novca, a dva i pol iz Ministarstva regionalnog razvoja.

I dalje je cilj rast gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Čulo se to i na svečanoj sjednici na kojoj su dodijeljena priznanja najuspješnijima među kojima i poduzetnicima.

U suradnji s Hrvatskim vodama i Hrvatskim cestama planira se gradnja infrastrukture prema Velikim Zdencima, a očekuje se i gradnja podzemnog skladišta plina i otvaranje dviju energana.  
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!